Creștere cu 5% a numărului de călători transportați de CFR Călători

Un material publicat de o sursă credibilă, clubferoviar.ro, arată că CFR Călători a înregistrat o creștere cu aproximativ 5% a numărului de călători transportați în 2023, față de 2022.

CFR Călători a asigurat zilnic, în anul 2023, în medie, circulația a aproximativ 1110 trenuri.

În anul 2023, volumul serviciilor oferite (trenuri circulate medie/zi) a înregistrat o creștere cu 4,7% față de anul 2022. Numărul călătorilor transportaţi în anul 2023 a crescut cu aproximativ 5% faţă de anul 2022, iar parcursul călătorilor (exprimat în călători km), în anul 2023 a fost cu 5,8% mai mare decât în anul 2022.

Această creștere semnificativă ar putea fi și mai mare dacă compania de transport ar avea și cu ce transporta mai mulți călători.

Materialul rulant al companiei este vechi şi este insuficient pentru cererea actuală de piaţă, fiind necesare în plus aproximativ 800 de unităţi și 250 de rame electrice, arată sursa citată.

Așadar, problema nu este lipsa de călători iar aceștia ar putea fi mai mulți dacă oamenii ar fi atrași de exemplu de oferte mai bune la bilete. Însă, compania nu își poate permite să vină cu oferte mai bune în condițiile în care abia are acum cu ce transporta călătorii existenți.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.