Vehicul greu confiscat de polițiști pentru transport ilegal de material lemnos

Polițiștii au continuat activitățile de cercetare penală într-un dosar la regimul silvic la care se lucra tocmai din luna august a anului trecut.

Pe 21.08.2023, în jurul ori 15:20, o autoutilitară a fost identificată circulând pe direcția de mers comuna Vatra Moldoviței spre sat Paltinu, transportând material lemnos.

Conducătorul auto, a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei. Lucrătorii de poliție au procedat la verificarea mijlocului de transport și a materialului lemnos transportat în aplicația SUMAL CONTROL 2.0, cât și în sumal-map.ro, astfel că pentru autoutilitara, la data de 21.08.2023 nu exista emis aviz de însoțire a materialului lemnos transportat.

Conducătorul auto a prezentat însă un aviz, pe telefonul mobil, pe ecranul căruia se putea observa că era emis un aviz la data de 21 august, cu un volum de 15,8 mc lemn rotund molid și brad.

Din cercetări a rezultat însă că șoferul nu activase datele mobile, , fiind prezente doar un set de informații minimale ce pot fi obținute în mod offline.

În urma verificărilor efectuate în cadrul dosarului penal s-a stabilit că în acea zi autocamionul a circulat pe DJ 176, direcția Molodvița spre Paltinu, transportând cantitatea de peste 10 mc material lemnos fără a deține documente legale de proveniență și transport.

Lemnul a fost transportat în baza unui aviz emis în condiții neconforme, aplicația SUMAL 2.0 fiind utilizată cu rea credință în așa fel încât avizul să nu poată fi încărcat în serverul aplicației.

Fiind vorba de date informatice, ancheta s-a întins pe durata a câteva luni.

La finele săptămânii trecute s-au adunat toate datele privind faptul că transportul era în totalitate ilegal, fără aviz de însoțire.

Prin urmare s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de ”transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”, măsura complementară fiind cea de confiscare a mijlocului de transport.

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.