Un bărbat strivit de un copac a fost salvat de echipa de chirurgi vasculari suceveni

Un bărbat în vârstă de 41 de ani, grav accidentat după ce un copac a căzut peste el, a fost salvat după o intervenție de 4 ore de o echipă medicală formată din chirurgii vasculari dr. Marin Sapaniuc, dr. Simona Silistru, medic anestezist dr. Lilian Dragoi și asistenții de la Blocul operator Luiza Onica și Sabina Fartusnic.

Pacientul a fost adus la Unitatea de Primiri Urgențe în data de 25 ianuarie , conștient, cooperant, dar cu multiple traumatisme prin strivire, după ce peste el a căzut un copac în pădure.

Conform unei informări a Spitalului Județean Suceava, ”după stabilizare și efectuarea investigațiilor în UPU, pe lângă multiple fracturi costale s-au identificat și o ruptură de arteră axilară și tromboză de arteră subclaviculară, soldate cu sângerare activă și ischemia acută a membrului superior stâng. A fost anunțată garda de chirurgie vasculară, care a venit rapid de la domiciliu și pacientul a fost dus în sala de operație.

Intervenția chirurgicală a constat în refacerea fluxului arterial prin realizarea unei căi alternative de irigare cu sânge din zona claviculei până la braț (bypass subclavio-brahial).

O afecțiune cu potențial rapid letal a fost rezolvată printr-o mobilizare multidisciplinară exemplară. Evoluția este favorabilă până la acest moment”

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.