O tânără de doar 20 de ani a încercat să se sinucidă, dar a fost salvată de medici

O tânără de numai 20 de ani, din Ipotești, a vrut să se sinucidă după ce și-a băgat un cuțit în zona inimii. Fata a fost salvată de medicii de la Spitalul Județean Suceava, acolo unde a fost adusă de urgență cu o ambulanță.

Din primele investigații s-a constatat că are leziuni la nivelul plămânului și a membranei care învelește inima, care au condus la acumularea de aer și sânge în cavitatea pleurală (hemopneumotorax) și în pericard (hemopneumopericard). „După stabilizarea temporară începută de echipajul SAJ și continuată în UPU, pacienta a fost dusă direct în sala de operație de la Chirurgie, unde s-a reușit identificarea și oprirea rapidă a sursei sângerării – artera toracică internă, și apoi rezolvarea celorlalte leziuni”, a detaliat medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava. Intervenția a durat aproximativ două ore, iar echipa operatorie a fost formată din medicii chirurgi Daniel Gavril, Bianca Voroniuc, medic ATI Dănuț Barbunc, asistentele de la Blocul operator Mirela Andreica și Mihaela Sauciuc. Chirurgul Daniel Gavril a precizat că deoarece a fost vorba despre o urgență chirugicală cu iminență de deces, „pacienta a fost admisă direct în sala de operație intervenindu-se prompt și identificându-se leziunile amenințătoare de viață. O întârziere a intervenției ar fi determinat decesul pacientei”, a precizat medicul Daniel Gavril.

Tânăra ar fi decis să-și pună capăt zilelor în urma unei dispute cu soțul, iar până să fie chemată ambulanța au trecut circa trei ore. Acum, pacienta este stabilă, iar starea post-operatorie este una favorabilă.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.