Trei ordine de protecție emise de polițiști într-o singură zi pentru agresiuni în familie

Trei ordine de protecție au emis polițiștii de la Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc luni, 29 ianuarie, pentru a asigura siguranța unor victime și pentru a potoli situații tensionate.

Agresiune asupra mamei: Fiul reținut în arest pentru 24 de ore

Cazul care a atras cel mai mult atenția autorităților a fost acela al unui fiu care și-a agresat mama.

La solicitarea unei femei din comuna Șaru Dornei, poliția a intervenit într-un caz de amenințare cu moartea și violență domestică. După evaluarea riscului iminent asupra vieții și integrității victimei, polițiștii au emis un ordin de protecție valabil 5 zile, interzicându-i fiului să se apropie de mama sa. Acesta a fost reținut în arest pentru 24 de ore și introdus în arestul IPJ Suceava.

În acest caz polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de violență în familie și amenințare.

În aceeași zi, la Câmpulung Moldovenesc, polițiștii au intervenit într-un caz de agresiune între frați. O femeie a fost victima violenței după ce a încercat să calmeze un scandal între cei doi frați ai săi, ambii băuți.

Polițiștii au emis un ordin de protecție, interzicându-le fraților să se apropie de sora lor.

Tot Câmpulung Moldovenesc, duminică noapte, o femeie a sunat la 112 după ce a fost bătută de soțul său și s-a refugiat în bucătărie, cerând ajutor. Polițiștii s-au deplasat rapid la fața locului, confirmând sesizarea și emițând un ordin de protecție valabil 5 zile împotriva agresorului.

Obligațiile și interdicțiile dispuse împotriva agresorilor prin ordinele de protecție provizorii devin obligatorii imediat după emitere, conform legii. Aceste ordine, valabile timp de 5 zile, sunt esențiale pentru asigurarea securității imediate a victimelor. Încălcarea acestora constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani. Pentru ordine de protecție pe termen mai lung, victimele sunt îndrumate să se adreseze instanțelor de judecată.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.