Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a desfășurat în perioada 26 – 28 Ianuarie 2024, o sesiune de creștere a capacității organizaționale la Gura Humorului pentru cele 41 de ONG-uri beneficiare ale proiectului „ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizațiile Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”.

Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina a desfășurat în perioada 26 – 28 Ianuarie 2024, o sesiune de creștere a capacității organizaționale la Gura Humorului pentru cele 41 de ONG-uri beneficiare ale proiectului „ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizațiile Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”.

Evenimentul a avut scopul de a îmbunătăți abilitățile de gestionare a organizațiilor non-guvernamentale, inclusiv planificarea strategică, managementul resurselor și dezvoltarea de strategii eficiente. Acțiunea a servit drept platformă pentru schimbul de experiențe și bune practici între organizații. Participanții au avut oportunitatea de a învăța unii de la alții, cât și de la specialiști în domeniul organizațiilor neguvernamentale, identificând metode și soluții eficiente în domeniul lor de activitate.
Activitatea este parte a proiectului ”ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizații Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei”. Proiectul ACT4NGO este derulat de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina în parteneriat cu CenRes Suceava, Asociația Novapolis, FONSS și Fønix AS, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.
Scopul proiectului ACT4NGO – Activități, Capacitare și Training pentru Organizațiile Neguvernamentale care militează pentru eradicarea sărăciei este capacitarea a 40 de ONG-uri mici care activează în comunitățile sărace din mediul rural în vederea creșterii impactului acestora la nivel regional și național prin oferirea unui pachet de servicii de vizibilitate, mentorat, instruiri tematice pentru lobby și advocacy și includerea lor într-o rețea naționala de luptă pentru eradicarea sărăciei.
Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.”

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Bărbat din Fântânele, evacuat de la domiciliu, după ce și-a pălmuit concubina

Joi seară, în jurul orei 18:46,  polițiștii Secției Rurale Ipotești au fost sesizați prin 112 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.