Furt de circa 40.000 de lei dintr-o locuință din Vatra Moldoviței

Polițiștii au reușit să rezolve rapid un caz de furt, în care prejudiciul a fost de circa 40.000 de lei. Fapta s-a produs în ziua de 28 ianuarie, iar autorul a fost prins câteva zile mai târziu în timp ce încerca să plece din țară. Plângerea a fost depusă de o femeie din comuna Vatra Moldoviței, iar autorul s-a dovedit a fi o rudă prin alianță. Bărbatul în vârstă de 42 de ani, din Fălticeni, a mers în mai multe localități din județ pentru a-și crea un alibi, după care, pe un traseu pe care a încercat să evite camerele de supraveghere montate pe spațiile publice, a mers la locuința rudei. Acolo a intrat în casă și a furat 25.000 de lei, 2.700 de euro și 200 de dolari americani. Ulterior, pe un drum lăturalnic, a plecat din Vatra Moldoviței și s-a întors acasă tot pe căi ocolite.
”Obținând date de interes operativ cu privire la faptul că bărbatul obișnuiește să se deplaseze des în străinătate, s-a procedat în regim de urgență la darea în consemn la frontieră a bărbatului de 42 de ani, astfel încât în noaptea de 30 ianuarie 2024 polițiștii au fost informați de către polițiștii din Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 2 cu privire la faptul că acesta a fost identificat în timp ce încerca să părăsească țara. S-a emis mandat de aducere și s-a constituit o echipă operativă pentru conducerea bărbatului bănuit de comiterea furtului la sediul Secției 14 Poliție Rurală Vama în vederea audierii”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.
Cu ocazia anchetei, polițiștii au efectuat un control amănunțit al vehiculului cu care se deplasa bărbatul. În carcasa filtrului de aer a fost descoperită suma de 4.650 de euro, bani despre care polițiștii cred că provin din furtul comis la Vatra Moldoviței. S-a dispus indisponibilizarea banilor, dar și a vehiculului cu care bărbatul încerca să părăsească țara.
Pentru documentarea faptei și prinderea autorului a fost o adevărată muncă în echipă la care au contribuit polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama, dar și cei ai Poliției Municipale Câmpulung Moldovenesc, Poliția Orașului Gura Humorului, Poliția Orașului Frasin, Poliția Municipiului Vatra Dornei și Poliția Municipiului Fălticeni.

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.