Județul Suceava, vizat de două coduri galbene de vânt și ploi, valabile până luni seară

Județul Suceava va intra sub cod galben de vreme rea începând cu ziua de duminică, ora 14.00. Este vorba de două astfel de avertizări transmise de Administrația Națională de Meteorologie, perioada totală de valabilitate fiind până luni seară.

Primul cod este valabil în intervalul 4 februarie, ora 14.00 – 5 februarie, ora 8.00. Meteorologii anunță intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona montană înaltă (la altitudini de peste 1.500 m). În intervalul menționat, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării, iar local în sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș și nordul Crișanei, precum și la munte vor fi rafale de 55…70 km/h. În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1.500 m, rafalele vor depăși 90…110 km/h, vizibilitatea va fi redusă și va fi viscol. Începând din orele serii, aria precipitațiilor moderate cantitativ (10…15 l/mp) va cuprinde cea mai mare parte a zonei de munte. Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.500 m va ninge.

Al doilea cod galben valabil pentru județul Suceava este pentru ziua de luni, 5 februarie, între orele 8.00-22.00. Conform datelor transmis de ANM vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h.

În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15….20 l/mp). Vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la peste 1.700 m va ninge viscolit.

 

 

 

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.