Peste 350 de elevi au absentat la prima probă a simulării evaluării naționale

Elevii de clasa a VIII-a au susținut luni prima probă a simulării evaluării naționale, cea de limba și literatura română. La această probă au lipsit 358 de elevi din totalul celor 7.023 înscriși. Testarea a început la ora 9.00, elevii având la dispoziţie două ore pentru a rezolva cerinţele primite.
La proba la limba și literatura română, candidații de clasa a VIII-a au primit două texte la prima vedere.

La Subiectul I, elevii au primit un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu și un fragment din articolul lui Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017.

La una dintre cerințele care solicitau candidaților o rezolvare mai amplă, elevii trebuiau să prezinte un element de conținut comun celor două texte date, valorificând câte o secvență relevantă din fiecare text. O altă cerință solicita elevilor un răspuns argumentat la întrebarea „Crezi că există mai multe feluri de a descifra lumea în care trăim?”, iar un alt subiect, evaluat cu 2 puncte, le solicita elevilor să facă un rezumat al fragmentului din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu.

Pentru elevi, urmează proba la matematică, pe 6 februarie, și proba scrisă la limba și literatura maternă, pe 7 februarie. Pe 23 februarie vor fi publicate rezultatele.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Primarul comunei Slatina, găsit în conflict de interese de ANI

Agenția Națională de Integritate  a transmis printr-un comunicat de presă că Vasile Vlăduț Gherman, primarul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.