Polițiștii au verificat peste 400 de ghiozdane ale elevilor, inclusiv la Dumbrăveni

În ultimele două săptămâni, polițiștii de la Biroul Siguranță Școlară au desfășurat o serie de acțiuni concentrate pentru asigurarea siguranței în școli.

Pentru a aborda situațiile problematice, polițiștii au intervenit direct în sălile de clasă, efectuând controale atente asupra ghiozdanelor elevilor.

Acțiunea au vizat în jur de 1000 de elevi, de la unități de învățământ din municipiul Suceava, Câmpulung Moldovenesc și din comunele Pătrăuți și Dumbrăveni.

”Au fost controlate peste 400 de ghiozdane și identificate și o serie de probleme, fiind dispuse măsuri corective. Într-o situație, asupra unui elev a fost identificat inclusiv un box metalic, fiind întocmit dosar de cercetare penală”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În acest caz a fost vorba de infracțiunea de port de obiecte periculoase. Având în vedere numărul de ghizdane controlate se poate vorbi totuși mai degrabă de un caz izolat.

În cadrul discuțiilor cu elevii polițiștii au abordat diverse tematici de interes și au fost derulate activități interactive cu rol de conștientizare și responsabilizare a adolescenților cu privire la riscul victimal și infracțional.

Pe lângă activitățile preventive, polițiștii au verificat și modul de respectare a Legii nr. 333/2003, privind paza obiectivelor și s-au efectuat controale la unitățile de alimentație publică din zona unităților de învățământ, cu privire la respectarea interdicției de vânzare de alcool și tutun către minori.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Ediția a 35-a a Festivalului Internațional ”Întâlniri Bucovinene” a debutat la Câmpulung Moldovenesc

Cea de a 35-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor ”Întâlniri Bucovinene” a demarat vineri, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.