Petiția online pentru noi curse pe aeroportul din Salcea adună tot mai multe semnături

Petiția online pentru menținea și creșterea numărului de curse de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava adună tot mai multe semnături și dă și rezultate. Din cei peste 8.000 de oameni care au semnat petiția, peste 1.000 și-au exprimat dorința de a avea curse mai multe spre și dinspre București. Compania Tarom a decis recent să suplimenteze numărul de curse spre capitală cu încă trei zboruri dus-întors pe săptămână.

În textul petiției, care poate fi semnată la acest link https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru”. „Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil. Drept urmare, vă rugăm să ne ajutați în acest demers, prin semnarea acestei petiții, prin propunerea destinaților din care doriți să beneficiați de legături directe către Suceava, dar și prin distribuirea ei.

Cu un număr mare de solicitări putem convinge companiile aeriene să lanseze noi rute directe, prezentându-le totodată și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung”, propune inițiatorul acestui demers.

Cei care au votat până acum petiția online sunt locuitori din județul Suceava, în cea mai mare parte, dar au votat și persoane din Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Bistrița sau București, dar și din Ucraina, pentru că petiția este tradusă și în limba locuitorilor din țara vecină. Au fost multe semnături și de la persoanele plecate în străinătate și care și-ar dori curse cât mai apropiate de casă pentru a nu pierde timp pe drum, cu diferite legături.

Pentru un impact cât mai mare, pe petiția a fost popularizată și la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Salcea. Imagini de pe care poate fi scanat un cod QR sunt postate în mai multe zone ale aeroportului, iar de acolo cei interesați ajung direct pe platforma petiției.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.