Mihai Dimian este noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava

Prof. univ. dr. Mihai Dimian este noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), în urma alegerilor care au avut loc joi. A fost singurul candidat pentru această funcție, iar marea majoritate a voturilor exprimate i-au fost acordate. Din cei 420 de alegători care au avut drept de vot la alegerile de joi din USV, 89,28% și-au exprimat opțiunea. Potrivit unor surse din cadrul comisiei de numărare a voturilor, 90,13% din voturile exprimate au fost favorabile prof. univ. dr. Mihai Dimian, care a devenit astfel noul rector al universității din Suceava. Fostul rector, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, nu a mai candidat pentru un nou mandat.

Profesorul universitar doctor Mihai Dimian a ocupat funcția de prorector al USV începând cu anul 2012, iar în cursul anului 2018 a fost și în funcția de rector interimar, în perioada mandatului de ministru al prof. univ. dr. ing. Valentin Popa.

”Mă simt foarte onorat de aprecierea arătată de colegii mei și susținerea acordată de aceștia prin votul exprimat. Cred că pornim toți cu anumite așteptări. Și dumnealor pentru mine și poate și eu pentru dumnealor. Vom încerca pe parcurs să armonizăm toate aceste așteptări și ceea ce-mi doresc este ca oamenii să fie alături de universitate, atât cei din interior să simtă că aparțin acestei comunități și să-și îndrepte întreaga resursă de care dispun către această universitate, cât și cei din exterior, fie că vorbim de cei mai apropiați, cum sunt absolvenții noștri, fie că vorbim de locuitorii județelor Suceava, Botoșani și Neamț, fie tineri din întreaga țară sau străinătate. Ei trebuie să privească universitatea din Suceava ca o posibilă sursă de inspirație, ca un posibil partener de colaborare sau chiar de studiu și de cercetare. Sperăm că împreună să promovăm educația, pentru că ne aflăm totuși într-o regiune în care doar unul din zece are studii superioare, ceea ce e mai greu să conducă la o dezvoltare a societății, care se bazează totuși pe cunoștințe și tehnologii mai avansate și pe promovarea utilității cercetării”, a precizat noul rector al USV.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.