S-au făcut primele plăți pentru sucevenii, mulți, beneficiari de venitul minim de incluziune

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Suceava a anunțat că a efectuat primele plăți ale venitului minim de incluziune către 9.403 beneficiari din județul Suceava (familii și persoane singure).

Suma totală plătită de către AJPIS Suceava celor 9.403 beneficiari de venit minim de incluziune în această lună a fost de 6.682.696 de lei.

Este prima plată a acestui nou tip de ajutor care înlocuiește venitul minim garantat și alocația pentru susținerea familiei.

Instituția a transmis și calendarul plăților în luna februarie pentru persoanele care beneficiază de VMI (venit minim de incluziune).

Pe data de 20 februarie s-au alimentat conturile pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI pe card.

În ultima decadă a lunii (între 22 și 29 februarie) se asigură plata prin mandat poștal conform convenției încheiate cu Poșta Română, pentru beneficiarii care au optat pentru încasarea VMI prin mandat poștal.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața.

Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune, respectiv sprijin pentru familiile cu copii.

Venitul Minim de Incluziune a intrat în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.