Excavator și autobasculantă confiscate de Poliție după ce un bărbat a fost surprins în timp ce excava balast din râul Suceava

Pe 23 februarie, în jurul orei 19:00, echipajul de serviciu din cadrul Secției de Politie Rurală Gălănești a fost sesizat prin 112 despre faptul că se fură balast din râul Suceava,

Echipajul deplasat în teren a identificat un utilaj care încărca agregate minerale-balast din albia râului Suceava într-o autobasculantă marca MAN.

La fața locului era doar bărbatul care excava și manevra utilajul.

În cadrul verificărilor efectuate s-a constatat că bărbatul nu deține firmă de exploatare sau alte autorizații care să-i permită încărcarea de agregate minerale, acesta susținând că avea nevoie de respectivele materiale în gospodărie pentru realizarea unor construcții.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ,,furt calificat” și au dispus prin ordonanță ca utilajul de încărcare precum și autobasculanta să fie indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor în cauză.

Ulterior, cele două utilaje au fost ridicate de o firmă specializată și duse în depozitul poliției de la ”Trei Movile”.

În continuarea cercetărilor, în baza Legii Apelor, polițiștii au extins cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de ,,exploatarea de agregate minerale în zonele de protecție sanitară a surselor de apă”.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Monitorizare în teren a turnării plăcilor din beton, la podul Milișăuți

Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.