Unde vor să zboare sucevenii de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Salcea

Sucevenii, dar și locuitorii din alte județe, cum ar fi Botoșani, Neamț sau Iași, dar și din regiunea Cernăuți, și-au exprimat preferințele pentru destinațiile de zbor în străinătate de pe Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” din Salcea. Au fost peste 16.500 astfel de preferințe exprimate cu ocazia celor peste 9.300 de semnături de pe platforma online https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form. Diferența între preferințe și destinații constă în aceea că s-a putut opta pentru mai multe destinații de către același semnatar. Cele mai solicitate destinații sunt Bruxelles, Madrid, Paris, Dublin sau Viena, dar există cereri mari și pentru alte orașe cum ar fi Barcelona, Veneția sau Istanbul. Țările cu cele mai multe preferințe sunt Italia, cu 2076 de aprecieri, respectiv Belgia, cu 2.036 de doritori. Pe listă sunt și alte țări din Vestul Europei, respectiv Spania, Anglia, Franța, Germania, Olanda sau Irlanda. Apar însă și alte țări, cum ar fi Grecia, Turcia, Cipru sau Israel.

Campania de strângere de semnături online a început în luna octombrie a anului trecut, iar recent a fost și un prim succes, în sensul că Tarom a suplimentat cursele aeriene pe ruta Suceava – București cu trei noi zboruri săptămânale. Cei care au votat sunt locuitori din județul Suceava, în cea mai mare parte, dar au votat și persoane din Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Bistrița sau București, dar și din Ucraina, pentru că petiția este tradusă și în limba locuitorilor din țara vecină. Au fost multe semnături și de la persoanele plecate în străinătate și care și-ar dori curse cât mai apropiate de casă pentru a nu pierde timp pe drum, cu diferite legături.

Pentru un impact cât mai mare, pe petiția a fost popularizată și la Aeroportul ”Ștefan cel Mare” din Salcea. Imagini de pe care poate fi scanat un cod QR sunt postate în mai multe zone ale aeroportului, iar de acolo cei interesați ajung direct pe platforma petiției. În textul petiției, care poate fi semnată la acest link https://www.petitieonline.com/diaspora_leaga_suceava_de_marile_orase_europene#form, se arată că „din Bucovina și zona de nord a Moldovei, precum și din Regiunea Cernăuți din Ucraina avem un număr foarte mare de români plecați peste hotare, în țări precum Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Franța, Belgia, Irlanda, Israel, Olanda, Austria și Cipru”. „Ținând cont de acest lucru, diaspora solicită lansarea de noi curse aeriene din principale orașe europene către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din Suceava, care să faciliteze călătoriile și să aducă familiile împreună cât mai des posibil. Drept urmare, vă rugăm să ne ajutați în acest demers, prin semnarea acestei petiții, prin propunerea destinaților din care doriți să beneficiați de legături directe către Suceava, dar și prin distribuirea ei. Cu un număr mare de solicitări putem convinge companiile aeriene să lanseze noi rute directe, prezentându-le totodată și oportunitățile de dezvoltare pe termen lung”, propune inițiatorul acestui demers.

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.