Amenzi de peste 150.000 de lei pentru o firmă care făcea transporturi fictive de material lemnos

Garda Forestieră Suceava a aplicat amenzi în valoare totală de peste 150.000 de lei unei firme din localitatea Ciprian Porumbescu, în cazul căruia s-a stabilit că efectua transporturi fictive de material lemnos, cu avize de însoțire și altele de înregistrare în depozitul firmei, pentru a justifica materialul lemnos pe care îl aveau, dar pentru care nu puteau dovedi proveniența legală. Totul a plecat de la sesizarea unei persoane fizice, cu privire la suspiciunea legalității unui transport de materiale lemnoase. Delegații Gărzii Forestiere Suceava au solicitat sprijinul lucrătorilor IPJ Suceava – Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol și în perioada 28 februarie 20234 – 04 martie 2024, au fost efectuate verificări specifice comune asupra transportului sesizat.

Întrucât aspectele sesizate s-au confirmat, echipa de control a extins verificările asupra activității desfășurate de către un operator economic cu punct de lucru în localitatea Ciprian Porumbescu, emitent al avizelor de însoțire și a altuia, având calitatea de destinatar, cu punct de lucru în Gura Humorului.

„Cu ocazia verificărilor, au fost recalculate stocurile scriptice aferente punctelor de lucru deținute de către operatorii economici implicați, prin diminuarea cu cantitățile aferente celor 6 „transporturi”. Astfel, în cazul operatorului economic cu punct de lucru în localitatea Ciprian Porumbescu, s-a constatat lipsa nejustificată față de stocul scriptic a unei cantități 50,53 mc cherestea rășinoase. În acest sens s-a procedat la sancționarea contravențională a operatorului economic cu amenzi în valoare totală de15.000 de lei și s-a dispus confiscarea valorică a cantității de 50,53 mc cherestea rășinoase în valoare de 45.275 de lei.

În ceea ce privește operatorul economic cu punct de lucru în Gura Humorului, echipa de control, în urma calculelor efectuate, a constatat un plus nejustificat de 87,80 mc cherestea rășinoase și 8,6 mc buștean rășinoase. Întrucât nu există proveniență legală pentru materialele lemnoase, s-a dispus sancționarea operatorului economic în cauză cu amendă totalizând 15.000 lei, confiscarea fizică a cantității de 87,8 mc cherestea rășinoase în valoare de 78.668,8 lei și confiscarea valorică a bușteanului de rășinoase în valoare de 2.227 lei”, au precizat reprezentanții Gărzii Financiare Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.