Ce le-a picat elevilor la Limba Română la simularea la bacalaureat

Luni a avut loc prima probă de la simularea examenului de bacalaureat, cu proba scrisă la limba și literatura română. Proba a început la ora 9:00, iar elevii au avut la dispoziţie trei ore pentru a rezolva cerințele propuse. La punctul I, atât elevii de la profilul uman, cât și cei de la real au primit un fragment la prima vedere din Liviu Rebreanu – „Metropole”, pe baza căruia au fost formulate o serie de cerințe.

Tot la subiectul I, punctul B, cerința a cerut elevilor să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze dacă presa contribuie sau nu la formarea gustului artistic al publicului, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul „Metropole” de Liviu Rebreanu, cât și la experiența personală sau culturală. Primul subiect valora 50 de puncte.

Subiectul al II-lea, de 10 puncte, a avut în prim plan textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu. Cerința a fost să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului. Doar 10 puncte a avut acest subiect.

La subiectul al III-lea, elevii de la profilul uman au avut de scris un eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu, iar elevii de la profilurile real-tehnologic au avut eseu în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat aparținând lui Lucian Blaga.

În județul Suceava, pentru susținerea probelor scrise ale simulării  s-au înscris 5.872 elevi, evaluarea fiind organizată în 39 centre de examen. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate.

Publicitate
[/su_box

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.