Sistem antigrindină cu 20 de puncte de lansare în Suceava și în Botoșani

Prefectura Suceava a anunțat că un sistem antigrindină mult așteptat va deveni operațional în acest an, oferind un scut vital pentru culturile din județele Suceava și Botoșani. Este rezultatul a doi ani de eforturi intense, desfășurate în cadrul unui proiect de peste 3 milioane de euro. Proiectul cuprinde implementarea a 20 de puncte de lansare, dintre care 12 vor fi amplasate în județul Botoșani și 8 în Suceava. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor este în plin proces de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor la cele opt puncte de lansare din Suceava.

Acestea sunt programate să fie amplasate strategic în localitățile Volovăț, Șerbăuți, Hânțești, Bursuceni, Vulturești, Fântâna Mare, Horodniceni și Comănești.

Implementarea acestui sistem antigrindină este așteptată să aibă un impact semnificativ asupra agriculturii locale, oferind siguranță fermierilor și sporind randamentul culturilor. Acest proiect va conduce și la înființarea a 72 de noi locuri de muncă, câte 9 pentru fiecare punct de lansare.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.