249 de flori pentru doamne, o cifră tristă a violenței asupra sucevencelor

Doar în primele două luni ale acestui an, 249 de femei au fost victime ale violenței domestice, reprezentând circa 80% din totalul victimelor acestui fenomen, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava în ziua de 8 martie.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au marcat Ziua Internațională a Femeii, desfășurând activități de prevenire și informare, trăgând un semnal de alarmă și de conștientizare asupra efectelor violenței, care, uneori pot escalada, având urmări dintre cele mai grave.

Din păcate, județul Suceava stă foarte prost la acest capitol iar cifra de 249 de femei agresate doar de la începutul acestui an este mai mult decât elocventă.

O acțiune de amploare s-a desfășurat pe raza comunei Șcheia dar și pe arterele care converg spre municipiul Suceava, polițiștii Secției de Poliție Rurale Șcheia și reprezentanții Asociației Internaționale a Polițiștilor – Regiunea 1 Suceava, oferind în mod simbolic, flori către 249 de doamne și domnișoare (un număr egal cu cel al victimelor violenței domestice din perioada ianuarie – februarie 2024).

FOTO:

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.