Un tânăr cu permis de o lună a gonit cu poliția după el până ce agenții i-au întins capcana ”Spike” pe carosabil

În seara zilei de marți, în jurul orei 21.00, polițiștii din cadrul unui echipaj din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus, aflându-se în serviciu de patrulare pe raza localității Falcău, comuna Brodina, au efectuat semnal de oprire unui autoturism ce circula pe DJ 209 G, din direcția comuna Brodina către comuna Straja.

Conducătorul autoturismului nu s-a conformat și și-a continuat deplasarea în viteză, spre comuna Straja, neoprind la semnalul efectuat de către polițiști, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice și luminoase.

Polițiștii au solicitat prin stație sprijin prin prezența unei echipaj suplimentar, care se afla în apropiere de Straja.

Al doilea echipaj a așteptat mașina suspectă și, după efectuarea unei noi somații, a folosit dispozitivul baraj rutier extensibil cu țepi (SPIKE).

Șoferul a tras de volan dreapta, încercând să evite dispozitivul, dar anvelopele din spate ale mașinii au fost perforate.

Fugarul a fost în timp scurs reținut de polițiști.

La volan era un tânăr în vârstă de 18 ani, din comuna Straja, posesor de permis de conducere de doar o lună de zile.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul testării fiind negativ, de asemenea fiind testat și cu aparatul pentru detectarea substanțelor interzise, rezultatul fiind negativ.

S-a efectuat verificarea autoturismului inclusiv în bazele de date, ocazie cu care nu au fost constatate alte abateri contravenționale.

Așadar, fuga tânărului este absolut inexplicabilă.

Polițiștii nu au constatat vreo infracțiune.

Prin urmare, tânărul a încasat doar o amendă de 825 de lei, pentru neoprire la semnal iar ca măsură complementară i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 30 de zile.

”Deși mesajul de fermitate în aplicarea legii este unul cât se poate de clar și obiectiv, în continuare șoferi iresponsabili încalcă legea și pun în pericol viața proprie, dar și a altor persoane prin gesturi ce nu respectă măcar o proporționalitate logică între gravitatea abaterii rutiere, urmările în plan juridic și potențialele consecințe tragice.

Neoprirea la semnalul regulamentar al polițistului rutier nu este doar o contravenție și un act de sfidare a legii și autorității, ci poate atrage consecințe din cele mai grave pentru șoferul care încalcă legea, pasagerii din vehiculul acestuia, alți participanți la trafic (șoferi sau pietoni) și chiar pentru polițiștii care vor desfășura activități de interceptare și oprire.

Urmărirea vehiculului care nu oprește la semnalul polițistului generează riscuri suplimentare pe fondul dezvoltării unor viteze superioare de deplasare, presiune psihică suplimentară în condiții asociate de multe ori și consumului de alcool sau substanțe interzise de către șoferi”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava.

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Monitorizare în teren a turnării plăcilor din beton, la podul Milișăuți

Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.