16 arestări printre traficanți de droguri din Suceava

O acțiune de amploare a structurilor de combatere antidrog a intrat puternic în două grupări de traficați de droguri care acționau în municipiul Suceava și în alte zone ale județului.

21 de persoane au fost reținute marți de procurorii de la DIICOT iar 16 au fost duse la arestare, în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava.

Toți cei 16 inculpați prezentați în fața magistraților de la Tribunalul Suceava au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

În cadrul perchezițiilor de marți, 12 martie, au fost puse în aplicare 33 de mandate pe percheziție domiciliară în județul Suceava, fiind descoperite și ridicate aproximativ 200 de comprimate de diverse forme imprimate cu desene și logouri, pungi de diferite dimensiuni conținând substanțe sub formă de pulbere, cristal și fragmente vegetale, borcane și plicuri conținând substanță vegetală.

Totodată, au fost descoperite și ridicate 31 de telefoane mobile cu cartele SIM , tablete și carduri de memorie, 23.142 de lei, 3.105 euro, 105 lire sterline, 20 USD, 2 arme de vânătoare, un pistol cu bile având calibrul de 9 mm, o lunetă, 4 cartușe, calibrul 7,92 mm, precum și alte mijloace de probă.

De asemenea, a fost luată măsura sechestrului asigurător asupra a 4 autovehicule.

Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, în municipiul Suceava ar fi fost constituit un grup infracțional organizat (format din șapte membri), sprijinit de alte trei persoane cercetate, toate acționând până în luna martie 2024, în scopul obținerii unor venituri consistente din traficul de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni cu substanțe psihoactive.

Din probatoriul administrat a reieșit că liderul grupării, având legături infracționale cu membrii unui alt grup infracțional, precum și cu alți traficanți, ar fi avut rolul de a procura substanțele interzise și de a coordona celelalte persoane implicate în cumpărarea și comercializarea drogurilor de risc și a substanțelor psihoactive. Membrii grupului infracțional ar fi porționat drogurile în doze de aproximativ un gram, pentru care ar fi perceput sume cuprinse între 150 și 200 de lei, în funcție de cantitatea vândută și de fidelitatea consumatorului.

De asemenea, sub coordonarea liderului și în spațiul unui local public deținut de acesta, una dintre persoanele cercetate (minoră la debutul activității infracționale și în relație de rudenie cu liderul grupului infracțional), ar fi avut sarcini constând în livrarea sau vânzarea de droguri către diverși consumatori, precum și de încasare a sumelor de bani rezultate.

De asemenea, alte trei persoane, angajate ale aceluiași local, s-ar fi ocupat de comercializarea substanțelor interzise.

FOTO: 

edyand[/su_frame] [/su_box]

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Monitorizare în teren a turnării plăcilor din beton, la podul Milișăuți

Lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a podului de la Milișăuți, de pe DN 2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.