Aproape 800 metri cubi de material lemnos au confiscat polițiștii în ultimele zile

Polițiștii și organele silvice au confiscat în ultimele zile aproape 800 metri cubi de material lemnos. S-a întâmplat fie în urma controalelor în trafic, dar și în urma documentării activităților ilicite privind exploatarea lemnului. Au fost și cazuri punctuale, dar și acțiuni care au necesitat coordonarea între polițiști de la inspectoratele Suceava, Maramureș și Satu Mare, dar și a polițiștilor de frontieră.

În județul Suceava, polițiști au controlat peste 50 de transporturi de material lemnos și au efectuat verificări la agenți economici de profil  și în partidele de exploatare din fondul forestier. Cantitatea de aproape 800 metri cubi material lemnos indisponibilizată este în valoare de circa 130.000 de lei.

Un caz aparte s-a înregistrat la Dorna Candrenilor, unde s-au indisponibilizat 722,78 mc de material lemnos rezultați din tăierea ilegală a 497 de arbori. Locul unde s-au tăiat ilegal arborii se află în Cantonul Silvic 5 Ascuțita, Obștea Negrișoara, iar persoana care a tăiat arborii a făcut-o mințindu-i pe silvicultori. În realitate, pădurea era a altei persoane.

Polițiștii au stabilit că un bărbat din comuna Dorna Candrenilor a obținut de la președintele Asociației Obștea Negrișoara, o cerere de marcare pe numele său, inducând astfel în eroare lucrătorii silvici care au marcat arborii de pe suprafața a două  hectare, după ce au fost doborâți de fenomene naturale. În plus, persoana respectivă urma să obțină și o Autorizație de exploatare, în vederea exploatării și valorificării masei lemnoase. În fapt, pădurea era a unei femei, iar totul a fost descoperit de fiul acesteia, care a sesizat și poliția. Întreaga cantitate de materiale lemnos, de 722,78 mc, în valoare de 115.644 de lei, a fost predată în custodie pădurarului titular de canton din cadrul Ocolului Silvic Dorna Candrenilor. Polițiștii au întocmit și un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de ,,folosirea dispozitivului special de marcat fără drept ” și ”tulburare de posesie”.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.