Expedieri fictive, pentru a da proveniență unor cantități mari de lemn, dejucate de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni, sprijiniți de 2 inspectori de la Garda Forestieră Suceava, au dejucat o rețea de transporturi fictive de lemn, orchestrată de către două societăți de debitare lemne. Timp de două zile, polițiștii au investigat date și informații care indicau transporturi fictive de lemne între o firmă din Volovăț și alta din Putna.

Patru transporturi înregistrate în documente pentru data de 13 martie au fost subiectul investigației. Imaginile de pe camerele de supraveghere au fost analizate cu atenție, arătând că cele patru transporturi nu au plecat efectiv din Volovăț

Aceste cantități au fost expediate fictiv către o societate din satul Gura Putnei, comuna Putna, cu scopul de a justifica prezența în depozite a lemnului provenit din exploatări ilegale.

”În urma strângerii și analizării întregului material a reieșit faptul că mijloacele de transport înscrise în avizele de însoțire a materialului lemnos nu au tranzitat comuna Volovăț la data de 13.03.2024, așa cum era înscris în documentele de transport, rezultând faptul că o unitate economică cu punct de lucru în comuna Volovăț  a emis un număr de 4 avize de însoțire a materialului lemnos, ce însumau cantitățile de 73, 92 m.c. lemn rotund gorun și 6,72 m.c. lemn rotund jugastru, pe care l-a expediat în mod fictiv către o societate cu punct de lucru în sat Gura Putnei, comuna Putna”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

După finalizarea cercetării și tragerea concluziilor, societatea din Volovăț a fost sancționată pentru expedierea în fals a materialului lemnos cu o amendă de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităților de lemn în valoare de 22.000 de lei.

Societatea din comuna Putna a fost sancționată și ea cu 3.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a avea receptorul GPS al dispozitivului pornit pe toată perioada transportului, plus măsura de confiscare valorică a aceleași cantități de lemn.

Polițiștii au întocmit și un dosar penal privind comiterea infracțiunii de ,,evaziune fiscală”.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Pompierii au intervenit la 17 incendii de vegetație extinse, într-o săptămână

În perioada 8-14 aprilie, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.