Județul Suceava va fi sub Cod Portocaliu de vânt în cursul zilei de marți

Județul Suceava se va afla sub Cod Portocaliu de vânt puternic, cu rafale de 80-85 km/h, iar la munte se vor atinge chiar și 120 km/h. Avertizarea transmisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă pentru ziua de marți, între orele 8.00-18.00.

”Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80-85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h”, se arată în avertizarea celor de la ANM.

Reprezentanții ISU Suceava au transmis o serie de recomandări către populație:

-fiți foarte atenți dacă vă deplasați în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

-parcați autoturismele în locuri ferite!

-nu atingeți firele de electricitate dacă sunt căzute la pământ și nu vă adăpostiți aproape de construcții improvizate: corturi, schele sau clădiri cu fațade ce prezintă semne de degradare.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Zeci de mii de pachete de țigări și trei mașini confiscate de la traficanți

În decurs de numai două zile, polițiștii de frontieră au confiscat zeci de mii de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.