Grevă japoneză în cursul zilei de joi la Biblioteca ”IG Sbiera” Suceava

În cursul zilei de joi, 4 aprilie, salariații Bibliotecii Bucovinei ”IG Sbiera” vor fi în grevă japoneză. Protestul nu va afecta activitatea, iar salariații vor purta banderole albe.

Oamenii solicită luarea unor măsuri de urgență pentru remedierea discriminării morale și salariale generate de OUG 128/2023 și egalizarea, de urgență, în plată a funcțiilor similare din sistemul bibliotecilor publice; remedierea anomaliilor actuale din sistemul de salarizare a personalului din instituțiile culturale – egalizarea cu instituțiile de spectacol; indexarea anuală a salariilor personalului plătit din fonduri publice din instituțiile de cultură, cu rata inflaţiei; plata orelor suplimentare efectuate de personalul din muzee și biblioteci și compensații financiare pentru personalul care lucrează permanent în weekend și în timpul sărbătorilor legale; contract colectiv de muncă unic, la nivel național pentru instituțiile muzeale și pentru biblioteci.

Dacă doleanțele protestatarilor nu vor fi satisfăcute, în a doua parte a lunii mai 2024 vor fi și alte acțiuni, nefiind exclusă nici o grevă generală.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.