Proxeneți care ar fi exploatat și fete de 15 ani, săltați de DIICOT Suceava

Polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii de la DIICOT,  Serviciul au efectuat în dimineața zilei de miercuri, 3 aprilie, 17 percheziții, în Botoșani și Suceava, fiind vizați indivizi acuzați de exploatarea sexuală a fete, din care două minore în vârstă de 15 ani.

”Din materialul probator administrat a reieșit că, în perioada decembrie 2022 – decembrie 2024, acestea ar fi recrutat două persoane vătămate minore, ambele de 15 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate și simulând sentimente de iubire, după care, prin constrângere psihică, le-ar fi transportat și adăpostit în diferite imobile situate în localități din județele Suceava și Botoșani, exploatându-le sexual, prin obligarea la practicarea prostituției”, se arată într-un comunicat al procurorilor de la DIICOT.

Așadar, rețeta deja cunoscută, cu fete din medii sărace racolate, duse în locuințe închiriate și apoi scoase ”la vânzare” pe secțiunile de escorte ale unor site-uri,

Mai recent, în perioada august 2023 – martie 2024, inculpații folosind același mod de operare, ar fi continuat afacerea cu două fete majore.

Suspecții au fost aduși pentru audieri la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava și Brigăzii Mobile a Jandarmeriei „Alexandru cel Bun” Bacău.

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.