Sediul central al Jandarmeriei Suceava se va muta la Dumbrăveni

Generalul de brigadă Ionel Postelnicu, inspectorul-șef al Jandarmeriei Suceava, a anunțat că a fost semnat contractul de lucrări, inclusiv servicii de proiectare ce implică proiectul tehnic pentru execuția lucrărilor ce implică eficientizarea și modernizarea sediului central al Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava, de pe strada Traian Vuia din Suceava.

Clădirea este din anii 1980 și aparține Jandarmeriei din anul 2003, fără a fi supusă până în prezent vreunei reparații de anvergură.

La 1 aprilie a.c. s-a emis ordinul de începere a proiectului tehnic, care va fi apoi verificat și se va emite autorizația de construire. De la 1 august a.c.  vor începe și lucrările efective, dată de la care jandarmii se vor muta provizoriu într-un sediu pe care au reușit să îl găsească la Dumbrăveni.

Conducerea Jandarmeriei Suceava a ținut să transmită mulțumiri Primăriei Dumbrăveni pentru că a pus la dispoziție spațiul fostei creșe din apropiere de primărie.

Așadar, din august, sediul Jandarmeriei Suceava se va muta la Dumbrăveni. Doar structurile de intervenție rapidă vor rămâne mai aproape de Suceava, la baza II de la Mihoveni. Lucrările de modernizare care vor dura 12 luni au ca scop reducerea cu peste 30% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon. Printr-o abordare integrată a eficienței energetice se va face tranziția către tipul de clădiri verzi și inteligente. Investiția va avea ca impact și crearea cadrului  necesar asigurării serviciilor publice oferite cetățenilor în cele mai bune condiții.

Investiția beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale. Proiectul are o valoare de aproximativ 5,35 milioane lei fără TVA și o durată de 16 luni (4 luni proiectare și avizare și 12 luni execuție lucrări).

August 2025 este termenul limită pentru finalizarea lucrărilor de pe strada Traian Vuia din Suceava.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Târg de Paște în centrul Sucevei

Sucevenii vor avea parte și în acest an de tradiționalul Târg de Paște, care va …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.