Expoziție dedicată lui Alexandru Ioan Cuza, la Muzeul de Istorie Suceava

Marțea viitoare, pe 9 aprilie, de la ora 13.00, la Muzeul de Istorie din Suceava, va avea loc vernisajul expoziției ”Alexandru Ioan Cuza 150”.

Proiectul expozițional ”Alexandru Ioan Cuza 150”, aduce pentru prima oară în fața publicului sucevean exponate de mare valoare, unele dintre ele fiind încadrate la categoria Tezaur, din patrimoniul mai multor muzee.

Printre exponatele care vor putea fi admirate se numără  tunica de ofițer de lăncieri care a aparținut domnitorului Alexandru Ioan Cuza, celebrul portret oficial pictat de Carol Popp de Szathmari, sabia de onoare a domnitorului dăruită de districtul Rîmnicu Sărat în 1863 și bicornul original al lui Alexandru Ioan Cuza.

”Se regăsesc în vitrine și mărturii legate de moartea lui Cuza, cum ar fi tricolorul îndoliat folosit la înmormântare, o broșură cuprinzând programul ceremoniei de la înmormântarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza sau de posteritatea acestuia (medalii, cărți). Expoziția este completată de panouri foto-documentare cu aspecte din viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, realizate de Cristina Slavic, muzeograf în cadrul Serviciului Istorie de la Muzeul Național al Bucovinei”, a transmis Muzeul Bucovinei.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Două case distruse de un puternic incendiu izbucnit la 4.00 dimineață

Duminică dimineață, la ora 4.00, ISU Suceava a fost sesizat că are loc un incendiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.