Minor dispărut identificat și autoturism urmărit la nivel european ridicat datorită sistemului E-DAC al polițiștilor

Începând cu data de 31 martie polițiștii suceveni au operaționalizat și implementează noul sistem de verificare E-DAC, care își arată eficiența.

Verificarea se face imediat, cu ajutorul dispozitivelor mobile și aplicației informatice de mare acuratețe E-DAC, rezultale evidențiind mențiuni din bazele naționale și europene de date prin interconectare.

Cu alte cuvinte, cu o aplicație în care introduce datele mașinii ori la care scanează o carte de identitate, polițistul din teren poate afla imediat dacă persoana sau mașina figurează sub vreo formă de urmărire.

Vineri, 5 aprilie, în jurul ora 14:20, la Putna polițiștii au verificat un minor de 17 ani, care se afla în zona unui magazin din sat.

Din verificările efectuate prin aplicația EDAC, s-a stabilit că de la data de 22 martie minorul figurează ca plecat voluntar de la locuința asistentului maternal din comuna Frumosu.

Minorul le-a spus polițiștilor că s-a deplasat mai întâi în municipiul Suceava, unde a stat câteva zile la un prieten, după care s-a deplasat în comuna Putna, unde de aproximativ 5 zile locuia la o rudă.

Într-un alt caz vineri, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Secției Rurală Mălini, pe raza satului Slatina, au oprit pentru control un autoturism BMW înmatriculat în străinătate, iar cu ocazia verificării acestuia în aplicația e-DAC a rezultat faptul că autoturismul figurează ca ,,bun căutat pentru confiscare” la nivel european.

Autoturismul a fost indisponibilizat în curtea Poliției Municipiului Fălticeni, fiind întocmit un dosar penal privind infracțiunea de tăinuire.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.