Mai multe echipaje de poliție, angrenate în urmărirea unui șofer care conducea haotic prin Rădăuți

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, în jurul orei 00:30, un echipaj de la Poliția municipiului Rădăuți, care se afla exercitarea atribuțiilor de serviciu în zona centrală a municipiului, a observat un autoturism care circula haotic, punând în pericol siguranța pietonilor și a celorlalți participanți la trafic.

S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire prin punerea în funcțiune a semnalelor luminoase și acustice, însă șoferul nu a oprit.

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea autoturismului pe strada Piața Unirii, ulterior pe strada Ion Nistor și strada Dimitrie Onciul, unde s-a alăturat și echipajul de poliție rutieră, vehiculul urmărit continuând să circule haotic fără a respecta semnalele de oprire ale polițiștilor.

În timpul acțiunii polițiștilor, la ieșirile din municipiul Rădăuți, în locații care permiteau amplasarea în condiții de siguranță dispozitivelor de oprire forțată tip Spike au fost poziționate echipaje care au relaționat în permanență cu polițiștii aflați în urmărire.

În dinamica urmăririi, cunoscând traseele de deplasare din zona urbană, polițiștii au reușit să direcționeze vehiculul urmărit către o stradă fără ieșire, reușind blocarea acestuia pe strada Splaiul Topliței, fără incidente.

După blocarea autoturismului pe strada Splaiul Topliței, polițiștii au procedat l-a extragerea din autoturism a conducătorului auto și a altor doi bărbați, pasageri, aflați pe locurile dreapta față, respectiv dreapta spate.

Utilizând aplicația E-DAC, polițiștii au procedat la legitimarea persoanelor și verificarea autoturismului condus. Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 21 de ani din orașul Milișăuți, pasagerii fiind doi tineri de 20 și 22 de ani.

Tânărul de 21 de ani de la volan era băut, având o alcoolemie de 1,03 mg/l.

Tânărul a fost testat și cu aparatul de detectare a substanțelor interzise, rezultatul fiind de negativ.

Șoferul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele tânărului din Milișăuți a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.