”Alexandru Ioan Cuza”-150, din 9 aprilie, la Muzeul de Istorie Suceava

La Muzeul de Istorie Suceava a fost vernisată miercuri, 9 aprilie, expoziția ”Alexandru Ioan Cuza”-150, care va fi disponibilă publicului până în luna iunie.

Sunt reunite bunuri de patrimoniu, din colecțiile a nu mai puțin de nouă muzee renumite din România, care poartă amprenta domnitorului și omului Alexandru Ioan Cuza.

Sunt expuse la Suceava sabia de onoare a domnitorului, revolver, tunica şi casca de colonel de lăncieri, decoraţii româneşti şi străine, fotografii ale domnitorului şi ale membrilor familiei sale, documente oficiale şi personale, portretul oficial al domnitorului pictat de Carol Popp de Szathmari, portrete ale Doamnei Elena Cuza.

Mai sunt expuse obiecte personale ale lui Alexandru Ioan Cuza – fotoliul cu lemn și mătase, ceasuri, bijuterii, tabachere, porţelanuri, servieta, un tac de biliard şi ale Doamnei Elena Cuza – scrisori, sigilii, bijuterii, fotografii, trusa de scris, argintărie.

Se regăsesc în vitrine și mărturii legate de moartea lui Cuza, cum ar fi tricolorul îndoliat folosit la înmormântare, o broșură cuprinzând programul ceremoniei de la înmormântarea domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Expoziția este întregită de panouri informative detaliate.

FOTO: 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.