Polițiștii de la Marginea au depistat un transport de lemn de paltin creț, pentru confecționarea viorilor, în valoare de 5.000 de euro

Pe 10 aprilie, în jurul orelor 10.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au reperat în trafic o autoutilitară înmatriculată în alt județ, despre care dețineau date că este implicată în transporturi ilegale de paltin de munte creț, materialul lemnos ce ajunge să fie comercializat pe raza județelor vecine, la un preț însemnat, în vederea fabricării de instrumente muzicale, respectiv viori.

La nivelul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, au fost dispuse activități specifice de supraveghere a autovehiculului în cauză, fiind desfășurate patrulări și pânde pe raza localității Voievodeasa din comuna Sucevița, precum și pe raza comunelor Marginea și Horodnic de Sus, iar în jurul orelor 17.50, autoutilitara a fost oprită în trafic pe DN 2E pe raza comunei Horodnic de Sus.

La volan era un bărbat din municipiul Reghin, județul Mureș, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei, precum și un aviz de însoțire, fiind înscrisă cantitatea de 2,52 m.c. lemn de foc.

Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare de pe raza Ocolului Silvic Marginea, în vederea inventarierii și luării măsurilor legale.

Astfel, în urma activităților de inventariere desfășurate de către personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea, a rezultat că în autoutilitara se afla cantitatea de 2,56 m.c. specia paltin de munte creț, în condițiile în care în avizul de însoțire era înscris sortimentul lemn de foc, lemn comun.

”Valoarea reală a materialului lemnos transportat este de aproximativ 25.000 lei (5.000 euro), iar, din datele obținute, rezultă faptul că, în zona județului Mureș, acesta se vinde la suprapreț.

Lucrătorii silvici au menționat faptul că lemnul de paltin creț, este o specie rară de lemn și nu se regăsește în lista oficială cu prețul de referință al materialelor lemnoase, iar vânzătorii vând la negru acest tip de lemn la un preț supraevaluat.

La nivelul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, vor fi continuate activitățile de monitorizare și combatere a transporturilor ilegale de materiale lemnoase, în special de paltin de munte creț”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Suceava.

FOTO: 

Publicitate
edyand

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.