Autotren cu lemne de 60.000 de euro, confiscat de polițiști la Sucevița

Pe 16 aprilie, în jurul orei 12.15, polițiștii de la Sucevița au oprit, la Voievodeasa, un ansamblul auto format din autoutilitară și remorcă, ambele aparținând unei societăți cu sediul în comuna Pipirig, județul Neamț, Vehiculul era încărcat cu materiale lemnoase din specia foioase.

La volan era un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Pipirig, iar acesta a prezentat pentru control documentele personale, cele ale ansamblului auto pe care îl conducea, precum și dispozitivul mobil cu avizele de însoțire pentru materialele lemnoase transportate.

Polițiștii au constatat, cu ocazia verificării dispozitivului mobil al transportatorului profesionist, pe care se aflau avizele de însoțire înscrise, că transportul nu este pornit în aplicația SUMAL 2.0 .

În această situație, conform legii, se consideră că materialele lemnoase nu au proveniență legală.

Vehiculul greu a fost transportat la Ocolului Silvic Marginea, unde personalul silvic a constatat că în autoutilitară se afla cantitatea totală de 3,58 mc buștean gater specia fag în valoare de 1.700 lei, iar în remorcă a fost inventariată cantitatea totală de 20,26 mc buștean gater specia fag în valoare aproape 10.000 de lei.

Analizând locațiile GPS generate de către aplicația SUMAL 2.0 cât și locația unde ansamblul auto a fost identificat de către polițiști, s-a constatat că transportatorul profesionist a parcurs o distanță considerabilă, conform datelor generate de aplicațiile specifice, deplasarea făcându-se pe traseul fond forestier – strada Voievodului, sat Voievodeasa, comuna Sucevița, fără ca acesta să pornească transportul în aplicația SUMAL 2.0.

”Ansamblul auto a fost indisponibilizat și depus la locația special amenajată a IPJ Suceava din comuna Stroiești, procedându-se la sigilarea acestuia.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu.

Așadar, autotrenul evaluat la 60.000 de euro a fost confiscat, la fel și cantitatea de lemn.

FOTO: 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.