Creștere alarmantă a numărului cazurilor de rujeolă

Creștere alarmantă a numărului de cazuri de rujeolă din județul Suceava. Potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, de la începutul anului s-au înregistrat 319 cazuri, din care în martie au fost 141 cazuri, iar în aprilie sunt deja confirmate 158 cazuri.

Dintre cele 319 cazuri confirmate de rujeolă, 172 au necesitat internare din cauza complicațiilor: bronhopneumonie, insuficiență respiratorie, hepatită reactivă, sindrom diareic acut cu deshidratare secundară, encefalită.

Cei mai mulți pacienți au vârste între 1 și 4 ani (51 de copii) și 5 și 9 ani (32 de copii).

Cele mai multe cazuri sunt în comuna Baia – 132, Suceava – 23, Fălticeni – 20 și Cornu Luncii – 16.

Creșterea numărului de cazuri de rujeolă pune presiune pe secțiile de boli infecțioase ale spitalelor și duce la supraaglomerarea acestora.

Personalul de specialitate din cadrul Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava derulează activități de informare, educare, comunicare și consiliere a populației, cu preponderență în comunitățile afectate de rujeolă (Baia, Cornu Luncii, Voitinel, Rădăuți, Fălticeni, Vulturești, Vadu Moldovei), în vederea creșterii gradului de acceptare a vaccinării.

Au fost distribuite materiale cu caracter informativ, a fost menținută o comunicare permanentă cu medicii de familie și asistenții medicali comunitari în vederea mobilizării la vaccinare în cabinetele medicilor de familie, asigurându-se cantitatea necesară de vaccin.

Campania ”Vaccinare – promovarea vaccinării ROR şi a vaccinărilor din Calendarul Naţional de Vaccinare” se desfăşoară încă de la începutul anului 2024 în toate cele 69 de comunităţi cu asistenţă medicală comunitară.

„Imunizarea prin vaccinare este cea mai sigură metodă prin care vă puteți proteja copiii”, avertizează DSP Suceava.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

O mamă de 75 de ani a cerut ajutor Poliției pentru evacuarea fiului scandalagiu

O femeie în vârstă de 75 de ani, din Frătăuții Noi, a cerut ajutor Poliției, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.