Percheziții la traficanții de motorină, de unde au fost ridicate mai multe bunuri

Nu mai puțin de 25 de percheziții au avut loc în cursul zilei de vineri în Suceava, Rădăuți, Milișăuți, Vicovu de Sus, Dornești și Șcheia. Au fost vizați traficanții de motorină, de la care s-au ridicat 5.795 de litri de motorină, în valoare de circa 42.000 de lei.

De asemenea, s-a mai dispus indisponibilizarea a 3 autoutilitare cu suspiciunea utilizării în activități infracționale, în valoare totală aproximativă de 50.000 de lei.

La percheziții au mai fost găsite 4 pompe artizanale pentru transvazarea carburanților, cantitatea de 80 de litri de metanol, în valoare totală aproximativă de 2.400 de lei. Au mai fost ridicate 667 de pachete de țigări netimbrate, în valoare de 11.350 de lei, dar și sume importante de bani, telefoane mobile, sigilii de vagoane transport feroviar și alte documente.

”Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zona urbană și rurală Suceava și Rădăuți, care în perioada ianuarie – mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat carburanți și țigarete de contrabandă, beneficiind de conexiuni inter infracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite. În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a tututor aspectelor ce interesează cauza și conturării situației procesuale pentru fiecare persoană cercetată, se vor desfășura activități procedurale sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

La perchezițiile de vineri au participat polițiștii din cadrul Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a IPJ Suceava, cu ajutorul colegilor de la Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase și Serviciului Ordine Publică, împreună cu lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava și din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău.

În timpul perioadei de documentare a activităților infracționale derulate de către persoanele vizate în cauză s-a beneficiat de suport de specialitate din partea Direcției Operațiuni Speciale.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.