Amendat cu 3.000 de lei pentru că a aruncat trei pui de pisică la marginea drumului

Sâmbătă, pe 18 mai,, polițiștii din cadrul Secție 9 de Poliție Rurală Șcheia, au fost sesizați de către un bărbat din satul Sf. Ilie, comuna Șcheia, cu privire la faptul că in aceeași zi, în jurul orei 12:00, un bărbat a abandonat trei pui de pisică, pe care i-a aruncat din portbagajul unui autoturism.

Polițiștii au efectuat verificări preliminare și au constatat faptul că cele sesizate se confirmă, fiind identificate inclusiv imagini video.

La fața locului a mai fost găsit unul din puii de pisică, care prezenta și o afecțiune medicală, la ambii ochi.

Având în vedere aspectele constatate, polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, s-au deplasat la fața locului, ocazie cu care a fost emis un ordin de plasare a animalului în adăpost pentru o perioadă de 45 zile, întrucât acesta nu a beneficiat  de tratamente medicale.

Puiul de pisic a fost preluat de reprezentanții Asociației de protecție a animalelor –Casa lui Patrocle Suceava, conform contractului existent între asociație și Consiliul Județean Suceava.

În continuarea verificărilor, polițiștii au reușit identificarea în trafic a autoturismului din care au fost aruncate exemplarele feline, stabilindu-se că la volanul acestuia se afla un bărbat cu domiciliul în municipiul Suceava, str. Aleea Lalelelor.

Cu ocazia efectuării unui control al autoturismului, în portbagajul acestuia a fost identificată o cutie din carton și doi saci de rafie, care au fost folosiți la transportarea și abandonarea pisicilor.

Bărbatul a fost condus la sediul Poliției din Șcheia, unde, audiat, a recunoscut faptul că a abandonat un număr de 3 exemplare de pisică pe drumul public din satul Satul Sf. Ilie și a declarat că regretă cele săvârșite.

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, au procedat la sancționarea contravențională a bărbatului pentru nerespectarea art. 5 alin.(1) lit e) și ale art. 6 alin.(2) lit. f) din Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor rep., cu amendă totală de 3000 lei.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.