3 suceveni, arestați pentru fapte grave de agresiune în familie

Polițiștii suceveni au intensificat activitățile de cercetare penală și asigurare a unui probatoriu solid în cauze în care agresorii au pus în real pericol liniștea și sănătatea membrilor familiei. Doar în ultimele zile, trei agresori au fost reținuți, iar ulterior arestați de către instanțele competente, în baza materialului probator asigurat de către polițiști.

 Au ajuns după gratii, arestați preventiv, un bărbat din Stulpicani, tată a 8 copii, un tânăr de 24 de ani, din Cornu Luncii și un bărbat din Ipotești, tatăl a două fete.  

Pe 23 mai, pe timp de noapte, Poliția orașului Frasin a fost sesizată prin 112 de către o minoră cu privire la faptul că mama sa este amenințată cu un cuțit de către tatăl ei.

Echipajul deplasat de urgență la fața locului a constatat că victima este o femeie de 36 de ani, mamă a 8 copii. Agresorul este chiar soțul și tatăl copiilor. Cei doi nu mai locuiesc împreună de aproximativ două luni, când femeia s-a mutat la unul din copiii mai mari, tot din cauza scandalurilor.

Din cercetările polițiștilor de la Frasin a rezultat că soțul a intrat în imobilul unde locuiește soția sa împreună cu copiii, având în mână un cuțit.

Pentru a-și apăra mama a intervenit și un minor de 11 ani, fiul celor doi, și acesta fiind agresat de tată.

Încă din acea noapte, polițiștii au întocmit un ordin provizoriu de protecție, prin care bărbatului i s-a impus să păstreze o distanță minimă de 50 de metri față de soție și copii și față de reședința victimelor.

Totodată, s-a întocmit dosar penal pentru două infracțiuni de  „violența în familie” „amenințarea” și „violarea de domiciliu”.

Având în vedere gravitatea faptei și antecedentele, polițiștii de la Frasin au dispus reținerea agresorului în arest, pentru 24 de ore.

În urma sesizării Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului s-a decis și ca agresorul să fie prezentat în fața judecătorilor, pentru arestare.

În ședința de sâmbătă, 25 mai, Judecătoria Gura Humorului a dispus arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

Un alt caz privind fapte de violență în familie a fost instrumentat de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, sub coordonarea procurorilor din cadrul unității de parchet.

O fată de 19 ani, din Fălticeni, a formulat o plângere penală față de fostul ei prieten, în vârstă de 24 de ani, care avea deja de câteva luni ordin de restricție care îi interzicea să se apropie de fată.

În cadrul anchetei s-a stabilit că tânărul a încălcat de cel puțin patru ori ordinul de protecție și și-a agresat și amenințat fosta iubită, creându-i o stare de temere.

Agresorul a fost arestat vineri, de Judecătoria Fălticeni, pentru 4 infracțiuni de încălcare a ordinului de protecție, lovire, distrugere  și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițiștii au dispus reținerea și față de un bărbat de 46 de ani din comuna Ipotești, pentru fapte de violență în familie, ulterior instanța competentă emițând mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest caz, o femeie de în vârstă de 38 ani, din satul Ipotești, a reclamat că fostul soț provoacă scandal la domiciliu. La fața locului polițiștii i-au găsit pe cei doi precum și pe cele două fiice minore ale lor, de 15 ani și de 10 ani. Femeia a relatat că a divorțat dar situația cu fostul soț este foarte delicată.

Din anchetă a rezultat că bărbatul s-a deplasat la imobilul unde locuiește fosta soție, iar în urma unor discuții contradictorii și a consumului de alcool, între cei doi a izbucnit un conflict spontan. Ca urmare a conflictului verbal dintre cei doi, bărbatul a amenințat-o pe fosta soție și a distrus ușa de acces din partea din spate a imobilului. În urma conflictului dintre cei doi soți, bărbatul de 46 de ani a încercat să discute cu cele două fiice ale sale, care au refuzat să vorbească cu el și care ar fi fost și ele lovite.

Și în acest caz a rezultat că există un risc iminent și s-a deschis dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de ,,distrugere”, ,,amenințare” și ,,violență în familie”.

Bărbatul din Ipotești a fost arestat de Judecătoria Suceava pentru 2 infracțiuni de violență în familie și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.