Țigări, alcool și alte bunuri confiscate de polițiști după ample percheziții

Bunuri în valoare de aproximativ 40.000 de lei, respectiv 1.000 de pachete de țigări de proveniență extra comunitară și duty-free diferite mărci, tutun mărunțit, împreună cu dispozitive de umplere a tuburilor de țigarete cu tutun, articole vestimentare, tricouri, treninguri, diferite mărci, purtătoare de mărci protejate pe teritoriul României, respectiv recipiente cu lichid incolor cu trăsături specifice alcoolului etilic, dar și recipiente de erbicid și insecticid au fost indisponibilizate de polițiști în urma unor ample percheziții.

Mai exact, au fost 23 de percheziții, derulate de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, cu ajutorul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale și jandarmi din cadrul I.J.J Suceava, în cursul zilei de luni, 27 mai.

Au fost vizate mai multe locații din municipiului Suceava, respectiv Roșcani-Liteni, Salcea, Sălăgeni, Mitocu Dragomirnei și Hănțești. De asemenea, au fost percheziționate 18 autovehicule.

La finalul acestei acțiuni s-au întocmit și mai multe dosare penale pentru comiterea infracţiunilor de  „contrabandă”,  „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare” și o infracțiune la regimul substanțelor periculoase.

Perchezițiile s-au derulat pentru completarea probatoriului în 7 dosare penale înregistrate la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, care vizează combaterea comercializării și traficului ilicit cu produse accizabile, în special țigări și bunuri suspuse taxelor vamale.

”Din cercetările efectuate de către polițiști sub coordonarea procurorilor, au fost obținute date și indicii temeinice cu privire la preocupări de natură infracțională a mai multor persoane din zonele urbane și rurale arondate municipiului Suceava, care în perioada ianuarie – mai 2024 au depozitat, tranzitat sau comercializat țigarete de contrabandă și alte bunuri accizabile, inclusiv erbicide  și insecticide, beneficiind de conexiuni inter infracționale și stabilind circuite infracționale pentru dezvoltarea activităților ilicite”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.