Percheziții în mai multe localități din județ privind evaziune cu materiale lemnoase

Marți, 28 mai, polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalități Economice Suceava – Biroul de Investigare a Criminalității din Mediul de Afaceri, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au organizat o acțiune constând în 16 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar legat de evaziune fiscală în domeniul silvic.

Acțiunea a vizat activitatea comercială a unor agenți economici, din municipiul Rădăuți, orașul Broșteni, comuna Crucea, Dorna Candreni, orașul Borsec (județul Harghita) și municipiul Cluj Napoca, acuzați de înregistrarea în actele contabile a unor achiziții intracomunitare fictive de material lemnos.

Concomitent, au fost efectuate 6 controale economice la agenți economici ce activează în domeniul silvic, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava.

„Investigațiile vizează un număr de 8 persoane juridice și mai multe persoane fizice. În cauză a fost confiscată cantitatea de 27  mc lemn rășinoase cu destinaţia construcţii în valoare de aproximativ 7.500 de lei, fiind aplicate totodată două amenzi în cuantum de 10.000 lei”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

FOTO: 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.