Suceava va deveni membru Eurocities

Municipiul Suceava va deveni membru Eurocities. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a participat recent la o sesiune dedicată municipiilor privind EUROCITIES 2024, în care au fost prezentate finanțările și proiectele UE, beneficiile și serviciile oferite orașelor membre.

Evenimentul a avut loc la Cluj-Napoca, unde primarul Sucevei a participat la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Guvernului, cu ministrul Finanțelor Publice, Marcel Boloș, și cu secretari de stat de la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Proiectelor Europene.

„În urma discuției avute cu secretarul general Eurocities, Andrè Sobczak, am hotărât să facem demersurile necesare ca municipiul Suceava să devină membru Eurocities. Scopul organizației este de a crea procese colaborative între orașele membre, oferind platforma necesară pentru ca reprezentanții locali să facă schimb de experiențe și bune practici privind promovarea proiectelor cu finanțare europeană”, a precizat Ion Lungu, după sesiunea de lucru.

Eurocities este o rețea de orașe mari din Europa, înființată în 1986 de către primarii a șase orașe mari: Barcelona, Birmingham, Frankfurt, Lyon, Milano și Rotterdam. Astăzi, membrii Eurocities includ peste 200 dintre marile orașe europene din 38 de țări, care reprezintă peste 130 de milioane de oameni.

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.