Două gospodării afectate de un incendiu devastator

Două gospodării au fost afectate de un incendiu devastator care a avut loc joi după-amiază la Volovăț. Pentru stingerea vălvătăii a fost nevoie de nu mai puțin de 10 autospeciale ale Detașamentului de pompieri Rădăuți și a Gărzii de Intervenție Siret, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență Volovăț, Horodnic de Sus, Milișăuți și Frătăuții Noi.

La fața locului a ajuns și o ambulanță SMURD, al cărei echipaj a acordat primul ajutor medical unei adolescente, în vârstă de 15 ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, fata a refuzat transportul la o unitate spitalicească.

Alarma s-a dat în jurul orei 12.30, iar ultimele focare au fost lichidate de pompieri seara, la 21.30, când a fost stabilită și cauza incendiului: un conductor electric defect.

Intervenția a fost dificilă și din cauza vântului, dar și a faptului că majoritatea construcțiilor erau din lemn, ceea ce a favorizat extinderea flăcărilor.

Flăcările au distrus, la prima gospodărie, construcțiile anexe, cu bunurile din interior, și acoperișul casei de locuit, pe o suprafață totală de aproximativ 300 de metri pătrați. A fost afectat un autoturism și s-au degradat pereții, tavanele casei de locuit și bunuri materiale. De asemenea, în incendiu au murit două bovine. Aici, a fost salvat parterul casei de locuit.

La gospodăria învecinată, au ars anexele gospodărești și acoperișul bucătăriei de vară, pe o suprafață totală de aproximativ 400 de metri pătrați. Au mai ars circa 60 de metri cubi lemn de foc, patru drujbe, două generatoare două mașini de tuns iarba și altele. Pompierii au reușit să salveze casa proprietarului și o locuință învecinată.

”Rugăm cetățenii să trateze recomandările pompierilor profesioniști cu maximă seriozitate, pentru a se proteja şi pentru a transforma propria locuinţă în cel mai sigur şi confortabil loc, atât pentru ei, cât şi pentru întreaga familie.

La exploatarea instalațiilor electrice:

– se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizaţii;

– se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice;

– evitaţi suprasolicitarea instalaţiilor electrice;

– verificați periodic instalația electrică, numai cu personal autorizat”, se arată într-un comunicat al ISU Suceava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.