Șofer fără permis valabil, la volanul unui autotren cu lemne, vehiculul greu neavând ITP sau RCA

Pe 3 iunie, în jurul orei 22:10, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, efectuând activități de control pe linie silvică, pe raza comunei Vatra Moldoviței, au efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare marca MAN ce se deplasa din direcția Moldovița spre Vatra Moldoviței,  care transporta material lemnos.

La volan era un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Vatra Moldoviței, care le-a spus polițiștilor că nu are asupra sa niciun document personal, prezentând pentru control doar certificatul de înmatriculare al autoutilitarei.

Aplicația polițiștilor a indicat că bărbatul este posesor al permisului de conducere dar….. pentru categoriile AM, B1, B. Așadar, respectivul nu avea dreptul de a conduce vehiculul greu.

Aplicația SUMAL a mai indicat că transportul figurează ca legal, cu aproximativ 40 de mc. lemn rotund rășinoase și specia molid și brad, în autoutilitară, respectiv în remorcă

Întrucât au existat suspiciuni cu privire la faptul că materialul lemnos transportat de autoutilitară și remorcă nu corespunde din punct de vedere cantitativ și ca specie cu cele menționate în avizele de însoțire, lucrătorii de poliție au solicitat conducătorului auto să contacteze un angajat care deține permis de conducere valabil pentru a conduce ansamblul auto până la Depozitul de Bușteni Dragoșa, pentru inventariere,

A fost nevoie de găsirea unui șofer cu drept de a conduce valabil, în cele din urmă autoutilitara ajungând în custodia silvicultorilor, care vor efectua inventarierea lemnului în cursul zilei de marți, 4 iunie.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis corespunzător categoriei, totodată fiind aplicate amenzi pentru lipsa RCA și a ITP-ului și așteaptă rezultatul măsurătorii silvice.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

A suferit o fractură deschisă după o cădere din cireș

Duminică seară, în jurul orei 18.00, polițiștii Secției Rurale Adâncata au fost sesizați că un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.