20 de posibile incidente sau fapte ilegale în context electoral, sesizate în județul Suceava

Centrul de Comunicare Județean Suceava a anunțat că la nivelul județului procesul de votare se desfășoară în condiții de normalitate, fără producerea unor incidente deosebite.

Până la orele prânzului au fost semnalate totuși prin diverse moduri de sesizare 20 de posibile incidente sau fapte ilegale în context electoral.

Toate sesizările cu caracter electoral primite sunt gestionate corespunzător și în mod echidistant, după încheierea verificărilor urmând a se stabili care dintre acestea se confirmă.

Până în jurul prânzului, au fost întocmite 2 dosare penale și s-au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru fapte prevăzute de legislația electorală.

În general, este vorba de sesizări privind afișe electorale rămase pe garduri sau panouri, clipuri electorale promovate și azi pe pagini de Facebook și alte chestiuni relativ mărunte.

Toate structurile Ministerului Afacerilor Interne din județul Suceava desfășoară activități, în sistem integrat, pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiții de siguranță și pentru a verifica și sancționa cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale, cu respectarea principiilor care guvernează conduita profesională: legalitate, echidistanță, imparțialitate, disponibilitate și cu prioritatea interesului public.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Casă distrusă de flăcări prin acțiune intenționată

Un incendiu izbucnit la o casă din Solca a distrus în mare parte imobilul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.