Foto: Ziua Eroilor, sărbătorită cu emoție și recunoștință în comuna Fântânele

Comunitatea din comuna Fântânele, a celebrat astăzi cu respect și recunoștință Ziua Eroilor și Înălțarea Domnului. Evenimentul a reunit locuitori, autorități locale, preoți, cadre didactice și elevi pentru a omagia pe cei care și-au sacrificat viețile pentru libertatea și demnitatea națiunii noastre.
Viceprimarul Sabie Marian, alături de elevi, profesori și consilierii locali, au participat la festivități, demonstrând respectul profund pentru eroii neamului. Ceremonia a început cu depunerea de coroane la monumentele eroilor, un moment solemn și emoționant.
Preoții din parohiile Stamate, Bănești și Fântânele au oficiat slujbe religioase de pomenire, aducând un omagiu spiritual celor căzuți în luptă, rostind rugăciuni și binecuvântări, evocând amintirea eroilor cu pioșenie și respect.
Atmosfera festivă a fost completată de momente artistice pregătite cu multă dedicare de elevii și copiii din grădinițele și școlile comunei. Sub îndrumarea cadrelor didactice, micii artiști au interpretat cântece patriotice și poezii, exprimându-și respectul și recunoștința față de sacrificiul eroilor neamului.
Conducerea școlii a subliniat importanța educării noilor generații în spiritul respectului față de istoria și valorile naționale, considerând implicarea copiilor un element esențial al ceremoniei, fiecare interpretare fiind primită cu aplauze călduroase de cei prezenți.
Ziua Eroilor nu este doar un moment de comemorare, ci și o ocazie de a reafirma angajamentul de a păstra vie memoria celor care și-au dat viața pentru ca noi să trăim în libertate, un omagiu binemeritat adus eroilor noștri.
În încheierea festivităților, viceprimarul Marian Sabie, a mulțumit tuturor participanților pentru prezența lor și a subliniat importanța continuității acestor tradiții care ne definesc identitatea națională.
Foto

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.