USV oferă peste 3.000 de locuri bugetate

Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava (USV) oferă la înscrierile de anul acesta un număr de 3/060 de locuri bugetate, dintr-un total de 6.200 de locuri scoase la concurs pentru anul de studii 2024/2025.

USV are aproape 100 de programe de studiu la nivel de licență și masterat, 13 domenii de doctorat și 12 specializări pentru formare continuă, disponibile în oferta educațională.

Pentru candidații care doresc să înceapă formarea universitară la USV, sunt disponibile 1.565 de locuri bugetate (fără taxă) la ciclul de studii de licență. Dintre acestea, 42 de locuri au fost alocate absolvenților de liceu din mediul rural, 22 de locuri absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, precum și 15 locuri candidaților de etnie rromă. De asemenea, 460 de locuri bugetate, cu bursă, sunt destinate candidaților români de pretutindeni. Pentru candidații care doresc să urmeze studii la distanță, USV scoate la concurs 450 de locuri. În plus, pentru absolvenții de facultate care doresc să obțină o a doua specializare, au fost prevăzute 300 de locuri pentru conversie profesională.

Indiferent de facultatea sau programul de studiu pentru care vor opta, viitorii studenți ai USV cu media de minimum 9,00 la examenul de bacalaureat vor primi câte o tabletă cu stilou digital. De asemenea, peste 30% dintre viitorii studenți vor primi burse lunare cu valori cuprinse intre 900 și 1.800 de lei pe lună.

La nivel de masterat, candidații au la dispoziție 760 de locuri bugetate, distribuite pe cele 40 de programe de studiu. Dintre acestea, 4 locuri bugetate sunt rezervate candidaților de etnie rromă și alte 25 de locuri persoanelor cu cerințe educaționale speciale/dizabilități. Alte 222 de locuri sunt disponibile pentru candidații români de pretutindeni. Anul acesta, candidații pot opta pentru un nou program de studii de masterat: Digitalizare și Data Science.

În ceea ce privește studiile universitare de doctorat, pentru cele 13 domenii, oferta USV include 53 de locuri bugetate, din care 4 sunt rezervate domeniilor prioritare, cu potențial de specializare inteligentă, și 2 pentru candidații de etnie rromă. Candidații români de pretutindeni au la dispoziție 15 locuri bugetate, dintre care 10 sunt cu bursă.

Admiterea 2024 se va desfășura în perioada 11-18 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde există probe, și 11-19 iulie (fără zilele de 13 și 14 iulie), pentru specializările unde nu există probe. Sesiunea a doua de admitere se va desfășura în perioada  2-12 septembrie (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde există probe, și 2-13 septembrie, (fără zilele de sâmbătă și duminică), pentru specializările unde nu există probe. Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis trebuie să se înmatriculeze cel târziu până la data de 29 iulie, ora 16:00, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

Informații detaliate despre procesul de Admitere 2024 pot fi obținute consultând pagina https://admitere.usv.ro/. Tot aici se regăsesc detalii referitoare la criteriile specifice de admitere și explicații cu privire la probele de concurs.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.