Muzeul Național al Bucovinei continuă seria proiectelor de educație muzeală dedicate copiilor

La Muzeul de Științele Naturii, în perioada vacanței de vară, va avea loc atelierul Magia plantelor. Proiectul se va desfășura în două serii: între 1 – 5 iulie și 29 iulie – 2 august 2024, la care se pot înscrie maximum 20 de copii cu vârsta 8-12 ani.

Atelierul se va desfășura în fiecare zi între orele 9-12, taxa de participare este de 35 lei /copil, iar fișa de înscriere și acordul parental se completează în prima zi de atelier. Înscrierile se pot face la telefonul 0230213775 sau la standul muzeului. Ne propunem să învățăm lucruri noi despre plante: cum se colectează, se presează și se adună într-un ierbar și mai ales cum se pot realiza diverse obiecte ( semne de carte, brelocuri, felicitări, tablouri) cu plante presate. Vom recunoaște arborii din parcul central, vom desena și vom lua amprenta frunzelor și în final îi vom măsura să aflăm vârsta copacilor.

Toate aceste lucruri vor fi învățate într-un mod atractiv pentru copii care vor forma echipe ce se vor întrece în probe de cunoștințe despre muzeu și jocuri sportive.

 

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.