Cum s-a petrecut groaznicul accident de luni seară de la Liteni

Alexandru Mihai M., în vârstă de 20 de ani, din Liteni, este tânărul care și-a pierdut viața luni seară în teribilul accident de la trecerea la nivel cu calea ferată de la Roșcani – Liteni.

Tânărul se deplasa la volanul autoturismului marca Mercedes-Benz E220, și era singur în autoturism, pe DJ208A, din direcția oraș Liteni către localitatea Roșcani.

Din ancheta poliției rezultă că, la trecerea la nivel cu cale ferată semnalizată cu sistem acustic și luminos, sistem care se afla în funcțiune, conducătorul auto nu a respectat semnificația culorii roșu a semaforului electric, și și-a continuat deplasarea către Roșcani, moment în care a fost surprins și acroșat de către trenul IR 1753, care se deplasa din direcția București Nord către Suceava.

Autoturismul marca Mercedes Benz  a fost distrus în proporție de 90% și târât în jur de 400 de metri.

În urma impactului, locomotiva a suferit avarii în partea din față, respectiv cuplele de tren, plugul de animale și conductele generale de aer rupte.

Locomotiva nu și-a putut continua drumul, fiind înlocuită de alta.

Tânărul a fost extras dintre fiarele contorsionate ale mașinii distruse în proporție de 90% de către pompierii militari, cu leziuni incompatibile cu viața.

Mecanicul de tren a fost verificat cu etilotetsul și s-a stabilit că nu era băut.

Martorii au confirmat că semnalele acustice și luminoase erau în funcțiune iar tânărul ar fi fost ”blițat” și de alți conducători auto, care au încercat să îl avertizeze că se apropie trenul.

Din păcate, tânărul nu și-a luat nici o măsură de precauție.

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.