I-a expirat avizul de însoțire a mărfii cu 25 de km înainte de destinație și a rămas fără tir

Un tir care transporta material lemnos a rămas fără avizul de însoțire a mărfii cu 25 de kilometri înainte de destinație. Tirul în care se aflau 41,19 mc de material lemnos rotund de brad și molid a ajuns la o societate de prelucrare a materialului lemnos din Rădăuți, acolo unde a și fost depistat de polițiștii Biroului Protecția Fondului Forestier Piscicol din IPJ Suceava.

Șoferul, un bărbat de 61 de ani, a declarat că are aviz de însoțire pentru cantitatea de 41,19 mc de material lemnos. Numai că, în momentul în care a fost interogată aplicația informatică SUMAL 2.0. s-a constatat că avizul de însoțire era expirat, iar când și-a pierdut valabilitatea tirul era în mers, pe drumul european 85, în zona Pătrăuți, la o distanță de 25 de kilometri de punctul de descărcare.

Tirul a fost condus la Ocolul Silvic Marginea, unde specialiștii au constatat că era o cantitate de 41,21 mc de material lemnos. Marfa a fost predată în custodie silvicultorilor, iar tirul a fost indisponibilizat și dus în locația de la Stroiești a IPJ Suceava.

De asemenea, a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ,,transport cu orice mijloace de transport în volum de peste 10 mc a materialului lemnos, fără documente specifice de transport”.

 

 

 

 

 

Publicitate

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.