Muncitor forestier ucis de rădăcina unui arbore doborât de furtună

Luni, 17 iunie, în jurul orei 14.20, polițiștii de la Ostra au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că ”o cioată a căzut peste un om”.

Personalul SMURD deplasat la fața locului a constata decesul unui muncitor forestier, care suferise leziuni incompatibile cu viața.

Din ancheta demarată de polițiști rezultă că o firmă din Ostra exploata legal lemn, pe raza Ocolului Silvic Bucovina, conform unei autorizații valabile până în august 2024.

Un muncitor silvic cu contract de muncă s-a prezentat luni la muncă, deplasându-se împreună cu ceilalți angajați în zona cantonului, de pe raza comunei Ostra.

Din anchetă a rezultat că, în jurul orei 14.00, bărbatul a tăiat cu un motofierăstrău un arbore căzut, doborât de furtună, dezrădăcinat, iar în momentul în care a finalizat tăierea, rădăcina arborelui s-a desprins de pământ și a căzut peste el.

Lovitura i-a fost fatală muncitorului forestier.

Cercetările continuă în cadrul unor dosare penale in rem privind infracțiunile de ”ucidere din culpă”, ”neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, și ”nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.