Bărbat zdrobit de rădăcina unui arbore pe care îl secționa

Marți, 18 iunie, în jurul orei 17.10, Poliția orașului Broșteni a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din comuna Moisei, județul Maramureș, care a anunțat că în pădurea din Broșteni a avut loc un accident mortal.

Un echipaj de poliție a ajuns  cu greu la fața locului, ultima parte a drumului fiind făcută pe jos.

Au fost găsiți administratorul de firmă care a sunat la 112 și încă un martor, al doilea fiind tatăl celui decedat.

La fața locului a ajuns și un echipaj al ambulanței de la Substația Broșteni, care a constatat decesul unui bărbat din Rodna-Maramureș.

Din cauza zonei accidentate și greu accesibile la fața locului au fost solicitați și cei de la Serviciu Public Local Salvamont Vatra Dornei, pentru extragerea cadavrului și transportarea acestuia până în zona accesibilă auto.

Din cercetări a rezultat că bărbatul decedat și tatăl lui erau la lucru la tăiat copacii de la trunchi, în zona unde aceștia era deja doborâți de vânt și alte fenomene naturale, ca mai apoi să fie transportați pe marginea drumului forestier.

În jurul orei 16:00, victima a tăiat un astfel de copac, iar din cauza înclinației solului trunchiul copacului nu s-a mai ținut de pământ și astfel s-a rostogolit peste el și l-a zdrobit. Tatăl a fost martor direct al tragediei.

Cercetările au ai arătat că cei doi nu erau angajați cu forme legale la firma care exploatează pădurea din zonă.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „uciderea din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Publicitate
serjexim

Publicat de: Suceava Info

Alte articole

Festivalul „Deep in the forest”, ediția a VI-a, la Corlata-Berchișești

Ediția cu numărul VI a Festivalului „Deep in the forest” are loc vineri și sâmbătă, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.